Foto-collage ‘The Gift’

Een vierkante foto-collage, zodat de bloemen flink de ruimte hebben. Elk onderdeel, van tulp tot kat, vogeltje, vlinders en de lucht is los gefotografeerd en toegevoegd, afgewogen neergezet en belicht om tot een harmonieus geheel te komen. Vandaag heb ik er met liefde en geduld de laatste hand aan gelegd. Tulpen, ranonkels, een geblokte geelrode vloer, een kat en een vogeltje…En een dreigende lucht.

Een eigentijds werk dat gemaakt is in de traditie van de Hollandse meesters. Had fotografie bestaan in de 17e eeuw dan zouden er meer fotografen dan schilders geweest zijn waarschijnlijk. De behoefte om vorm te geven en vast te leggen wat het menselijk oog ziet en het hart voelt is van alle tijden. Alleen de technische mogelijkheden zijn veranderd.

Fotografie zorgt er ook voor dat een kunstwerk aan de muur haalbaar en betaalbaar is voor veel meer mensen. Wat vind jij van dit werk? En wil je weten wat anderen hiervan vinden?

Lees onder de foto de eerste recensie!

The gift

The gift

“The gift! Dank je. Goeie titel! Wat een prachtig vogeltje, dat had je toch zelf gevonden? Die kat kijkt met half geloken ogen, geniaal, hij kijkt super gluiperig en gevaarlijk. Alsjeblieft, een vogeltje voor je! Draai je niet om, want dan hang ik in je benen.

De bloemen zijn prachtig. Is dat het vaasje dat naar je is opgestuurd?
De bruine kleur in de lucht heeft iets dreigends en het ruikt naar gevaar.
De foto is heel goed gelukt! De tulpen en de ranonkels passen perfect bij de lucht. En die kat is een force of nature!
Ik zeg: het werkt voor mij!”
M.
Kijk voor meer reacties op dit werk op 500px
Bekijk reacties
Wil je dit werk eventueel bij jou aan de muur?

Bij ‘Werkaandemuur’ bepaal je zelf op welk materiaal en hoe groot je dit kunstwerk gedrukt wilt hebben.

Bekijk mogelijkheden

Wil je meer soortgelijk werk van mij zien?

Bekijk vergelijkbaar werk