Tulpen project

Op een vroege koude maar mooie ochtend iets meer dan een week geleden reden we naar Haarlem. Op weg naar The Tulip Room. De eerste bloemenwinkel in Nederland gespecialiseerd in de verkoop van tulpen.

Vooraanzicht Tuliproom

The Tulip Room

Wat een schitterend initiatief!

Die winkel exclusief gericht op tulpen!

Voor mijn stillevens was en ben ik op zoek naar speciale tulpensoorten. Papegaaien-tulpen, barokke soorten en wulpse vormen. The Tulip Room had die ochtend wel zo’n 20 verschillende kraakverse tulpensoorten staan. Schitterend! Als oprechte tulpen liefhebber kon ik mijn geluk niet op!

Een emmertje geluk

Een emmertje geluk

Met twee enorme bossen tulpen keerde ik huiswaarts. De week erna fotografeerde ik mijn tulpen dagelijks.  Eén voor een stonden ze geduldig voor mijn camera. Van gesloten, heel vers en strak, tot het hoogtepunt van hun vaak uitbundige bloei; kleurrijk en levenslustig, van verschillende kanten, schuin en recht. In hun mooiste standjes zogezegd. Zo kan ik ze straks goed gebruiken in de stillevens waarvan ze onderdeel zullen gaan uitmaken.

Uiteindelijk kon ik het natuurlijk niet laten om tussendoor wat stillevens te maken van de bloemen zoals ze daar met elkaar stonden. Hierboven en onder zie je alvast voorbeelden met een dikke voorjaar’s knipoog.

Zou je dit werk eventueel aan je muur willen zien en hebben? Kijk voor de mogelijkheden in de map ‘Tulpen’ in mijn shop op

Bezoek mijn shop

Aan het werk…

Het duurt nog even voor ik stillevens kan laten zien die ik met de losse bloemen gemaakt heb. Voor nu kun je hieronder alvast mijn eerdere werk zien!